JankóA népzenei nevelésem már születésem előtt kilenc hónappal elkezdődött, mivel a szüleim ”táncházasok”, illetve édesapám a Fanyüvő népzenei együttesnek volt a prímása. Az első furulyámat 1997-ben a Csángó Bálon kaptam. Az Egyszólam Seregélytánc kazettájának hatására kezdtem el furulyázni tanulni. Éveken keresztül tanulója voltam az Óbudai Népzenei Iskolának Juhász Zoltán növendékeként.

2001-ben kezdtem az akkori együttesemben a moldvai csángó népzenével foglalkozni. A moldvai furulyázási stílus kialakításában sok segítséget kaptam a moldvai csángó furulyás mesterektől: Hodoróg Andrástól, Legedi László Istvántól, illetve a budapesti táncházas zenészektől, legfőbbképpen Kerényi Róberttől. Én vagyok a felelős az együttesünk zenei minőségéért. Zenei célom: az eddig még ismeretlen, illetve kevésbé ismert hanganyagok, gyűjtések feldolgozása.

A furulya mellett próbálkoztam még hegedüléssel, néptáncolással is. Alkalmazott matematikusként végeztem a BME-n, tagja vagyok az Antióchia keresztény ifjúsági közösségnek, illetve a kempó harcművészetet tanulom. Kedvenc költőim: Ady Endre, József Attila, Dsida Jenő. Kedvenc ételeim: a gulyásleves és a palacsinta.