Legújabban megjelent cikkeket, képeket rólunk a www.csango.ro oldalon találsz!

(régebbről, gyermekektől:)

A Berka együttes Frumószán
Szombaton volt egy szép nap a Magyar
házban, ndenki jól érezte magát.
Ottan 8 fiú volt és egy leány, énekeltek,
furulyáztak, hegedültek és doboltak.
Egy fiú, melyiket úgy hívták Fábián,
táncolt velünk, és megcsinálta, hogy
kacagjunk és hogy érezük jól magunkat, és
úgy es volt.
Én nagyon szeretném, hogy még jöjjenek
hozzánk!
Szer

A Berka együttes Frumószán

Szombaton volt egy szép nap a Magyar házban, mindenki jól érezte magát. Ottan 8 fiú volt és egy leány, énekeltek, furulyáztak, hegedültek és doboltak.
Egy fiú, melyiket úgy hívták Fábián,táncolt velünk, és megcsinálta, hogy kacagjunk és hogy érezük jól magunkat, és úgy es volt.
Én nagyon szeretném, hogy még jöjjenek hozzánk!

Szeretetvel,

@ Bernat Anna Gabriella – V. osztály, Frumósza

Engem Bernat Andreea-Mónikának hívnak, Frumószában lakok.

A legények, melyikek Frumószába jöttek, nálam otthon aludtak péntek este. Aztán szombaton regvel ettekés elmentek a Magyar házhoz. Aztán én és a testvéremék elmentünk 13 órára mi is a házhoz. Ottagyantáncoltunk, énekeltünk, és a legszebb volt, mikor énekeltem a furulyával.Volt egy aranyos legény, melyiket hívták Fábián, melyik csángó volt.
Még volt egy leány, melyikvel táncoltam.
Nagyon szép volt, alig várom, hogy még jöjjenek.

@ Bernat Andreea-Mónika – V. osztály, Frumósza

A Berka együttes Frumószán

Egy héttel hamarább a tanár néni azt mondta nekünk, mert fognak jönni Frumószába emberek, melyikek meg fognak tanítani táncolni.

Eljött az a nap mikor ide jöttek, elõbbször a kicsik mentek, és utána mi, nagyok. Hát, mikor megérkeztünk, sok ember volt és sok gyerek. Vártunk egy kicsit. Utána hozzánk jött egy nagyon vicces zenészek. ember, jó volt vele, mindig megcsinálta, hogy kacagjunk. Beszélgettünk egy kicsit, és utána eljöttek a zenészek. Csináltunk egy kört, és megkérdette a bácsi, ha tudunk táncolni, mi azt mondtuk, hogy tudunk, de nem sokat. Akkor azt mondta, hogy meg fog tanítani sok táncra. Elõbbször megmutatta, és utána mi gyorsan megtanultuk. A zenészek nagyon jól énekeltek, mi táncoltunk és énekeltünk. Egy fiú vagy bácsi fényképezett, szerettem nagyon, és a barátnõim is élvezték.
Volt egy zenész, melyik énekelt a dobnál, nagyon szép szemei voltak, kékek nagyon. A barátnõim is azt mondták, hogy szépek.

Sokat táncoltunk, de sajnos utána sokan kellett menjenek a templomba. Én nem akartam elmenni, még ültünk egy táncra, de mindcsak el kellett menjünk. Nagyon szerettem!

Szeretném, még jöjjenek mindcsak õk.

@ Birnat Andreea – VII. osztály, Frumósza